Päronkaka med mandelmassa.....


2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl Kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort päron eller 2 små

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en sockerkaksform.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa.

Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.

Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.

Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0