Födelsedag i morgon...

I morgon är det dags att fylla år 33. Jag bryr mig inte, men Henri var envis så nu är han inne i stan och köper en födelsedagspresent till mig. Blir kul och se vad han hittar på i år. Elwira ligger och sover, Wilgot busar och Ludwig spelar lite lego spel på WII. Skulle leka med Elias, men han var inte på humör. Nu hör jag att Wilgot är inne i Elwiras rum och kokar något i köket. På fm har dom stora byggt med små leggo.
Nu ska jag gå och se om Elwira fortfarnade sover!

Syskon som tittar på Teletubies.



Ludwig och Elwira varvar ner i soffan med Teletubies och popcorn. Min morbro och fru åkte hem för en stund sen. Vi har haft trevliga stunder tillsammans i jul, synd att dom bor så långt bort. Barnen älskar när Per kommer på besök. Han är så bra på att leka med barnen.
Snart ska Henri iväg och spela, jag ska nog slöa på soffan med en bok. Men först har jag lovat Ludwig att vi ska spela lite Mario på WII.
Vi tackar för alla fina julklappar som vi fått!

En glad Wilgot.....



En glad Wilgot som nu kan klättra upp i datastolen! Här med mammas julklapp från mormor....en soff tax som heter Violett. Matchar mitt lila vardagsrum. Hon är populär hos alla barnen i familjen.

Julgransplundring!

Idag passade Wilgot på att välta julgranen, tur att den inte är levande! Och våran prinskorv blev inte ens ledsen.

Tur att man har världens snällste bästaste mamma som alltis ställer upp! Idag har hon varit på apoteket, handlat julmat och hämtat PL åt mig. Var meningen att jag skulle följa med och handla julmat men jag orkade tyvärr inte. Kroppen var slut efter en del smärtstillande. Riktigt trevliga piller jag fått, not! Man får inte drick alkohol 24h innan eller 48h efter att man tar dom. Om man dricker alkohol tillsammans med tabletterna kan man få livshotande andningsförlamning och hjärtpåverkan. Så det blir en helt vitt jul för mig i år. Inte för att jag brukar dricka speciellt mycket på jul andå. Hoppas att mitt irriterade muskelfäste och nerver snart försvinner.

I morgon är barnen hemma. Hoppas att jag orkar ta fram lite mera julsaker. Och så kanske vi kan baka lite flera nötkakor, Ludwig är tokig i nötter och har nästan ätit upp alla som vi bakade igår. Barnen gjorde lite marsipanfigurer med mormor igår också. Nu ska jag nog äta några skumtomtar....mormor köpte en hel låda!!!!
Här kommer en bild på vårat halvfärdiga pepparkakshus med gårdagens marsipan figurer. Det ligger många paket inne i huset. Henri har gjort pepparkakshuset tillsammans med dagmammorna och några av dagbarnens papper. Får se om han gör klart det eller om det får vara ett byggprojekt!

Svårfotade trollungar........





15 minuter tidigare satt vi vid köksbordet och åt middag och jag sa att Wilgot var så duktig som knappt rört granen. Tji fick jag för att jag sa det. Nu är prydnaderna i granen jätte roliga. Slutar med att prydnaderna sitter i toppen i år.

Förmiddagen i pulkabacken.


Härligt att vi fått så mycket snö i år. Ungarna verkligen älskar snön, förutom Wilgot som inte vill gå på snön. Men han gillar att åka pulka och vagn.

Elwiras nya kök.

Elwira har fått ett nytt kök eftersom hennes mamma lovade henne att om hon började kissa på pottan så skulle hon få det. Tack för att du påminde mig Fia. Elwira är jätte duktig på att gå på pottan, hon både kissar och bajsar, skönt! Hon har försökt så länge gumman, men nu har det släppt.
Förut innan Elwira fick ny säng och kök lekte dom mest inne i grabbarnas rum, det är inte så längre. Måste göra det myssig för grabbarna med, så dom vill leka där inne med.


Bilder på barnen



En snorrig prinskorv!



Elwira och Ludwig klär granen.

.

Det färdiga resultatet, bara klapparna som saknas.

Ska försöka orka pynta lite mer jul här hemma, så stämmningen höjs. Men man orkar inte så mycket när man fortfarande har feber. Ska ner till VC i em och se om jag får ny medicin.
Snart vankas det lunch, Henris tacopaj med sallad, mums.

Snön på våran baksida.


Lakrits kola

5dl grädde
500g socker
5 msk sirap
2msk flytande glukos (finns att köpa på apoteket)
30g smör
1 lakritsstång (finns att köpa på apoteket) . krossa i mortel el. dyl.

Alla ingredienser kokas ihop på gansk hög värme i en tjockbottnad kastrull. Rör inte för ofta. Kokas till kolan är 120 grader. Gör kulprov. Häll ut på smord plåt, låt stelna, dela i lagom stora bitar och slå in i papper eller cellofan.

Jätte goda!


Elwira har också fått ny säng.



I måndags var Sandra och jag och hämtade en LO våningsäng. Så nu har vi en LO loft och en LO våningssäng. Efter att vi hämtat sängen åkte vi en sväng till IKEA. Där handlade jag lite smått och gott bland annat några rammar och gardinner till Ewiras säng.
Sen när vi kom hem märkte jag att jag fått feber. Dagen innan var jag på Åsidan för att jag hade så ont under höger bröst. Anntagligen en spricka i ett revben eller muskelinflammation men ingen feber. Så det vara bara att åka in till Åsidan igen och få penicillin mot misstänkt lunginflammation. Så nu är jag sjukskriven i 2 veckor. Hoppas att 2 veckors vila gör att jag blir frisk efter ett antal veckor med hosta. Så går det när man inte har ett fast jobb och kan sjukskriva sig utan måste visa att man vill jobba.

Första natten i nya sängen!



I lördags var det dags att premiär sova i Leos gamla växasäng.
Wilgot sover jätte gott i sin nya säng, inga problem att bytta bort spjälsängen. Nu hoppas vi bara att vi blir av med spjälsäng och en juniorsäng. Någon som är intresserad, hör av er? Kritter säng och Sniglar spjälsäng från IKEA.

Små julklappar........

Klicka för att visa Megabild!
Klicka för att visa Megabild! polly pocket rosa snäck skal

Vunnit några små Polly Pocket till barnen. En mobiltelefon till Ludwig och ett snäckskal till Elwira. Hade lagt ett bud på en stor väska men missade tyvärr den.
Köpte en julklapp till Wilgot i fredags en Barbapapa bok där alla barnen är en bok. Jätte myssig, den kommer att bli populär hos alla barnen.



Pappa och barnen ska baka.


Banankaka

Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer 
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass


Jag ska åka och jobba en liten stund på em. Då ska barnen baka bannankaka med pappa. VI hade några bannaner som inte såg så roliga ut. Vi har precis väkt Elwira så hon är på strålande humör, NOT! Blir gott att smaka kaka ikväll. Efter jobbet har jag en vising med rea utförsäljning av ljus och visningsljustakar. Hoppas sälja en del så jag kan köpa nytt ur nya katalogen. Så mycket fint.


Lila fondväg av ett lakan!



Igår var Sandra och jag på MIO. Köpte detta påslakan, som blev en fond väg och ska bli kuddar. 150:- kostade det. Funderar på om man ska måla väggen bakom i den mörka nyansen, vad tro ni om det? Sen har jag köpt jätte fina julgranskulor till granen eller att hänga i fönstret.


RSS 2.0