Stressad......

Hämta/lämna barn, plugga, jobba, hinna träna, laga mat, tvätta, umgås med barnen, handla, ja listan kan göras ännu längre. Just nu är det för mycket, längtar tills jag bara ska jobba. Och just nu är Elwira och Wilgot inte så lätta att handskas med dom trotsar och bråkar. Saken blir väl inte bättre av att våran vardag är lite rörig just nu. Jag jobbar en hel del, dock mest kvällar och helger. Så mormor får vara barnvakt var och varannan kväll, tur att vi har henne. <3

Försöker motivera mig till att komma ut och gå varje dag som jag inte jobbar, min kropp har stelnat till rejält efter 8 månader framför datorn... Måste komma i lite bätre form innan min praktik på Maribergsgården börjar, om 2,5 vecka. Innan dess ska alla kurser vara klara, för när jag är färdig med praktiken är det bara en vecka kvar i skolan. Bäst jag sätter fart. Kursen lindrande vård ska bli klar idag, så jag kan börja med hemsjukvården i morgon.

I kväll är det Grey´s, veckan tv höjdpunkt!
Ny bekantskap....tack för FB.

När mamma och jag var i Turkiet i september träffade vi en familj från Ö-vik på våran favorit restaurang Royal, Malin, Per och Malins dotter Kim. Malin och jag fick kanon kontakt och håller nu kontakten via FB och Skype. Tänk vad enkelt det är att nu stifta nya bekantskaper när man är ute och reser och hålla kontakten för att man har FB. Vi hoppas att inom en snar framtid kunna träffas, håller tummarna. Malin och Kim tänker ta tåget till Oxelösund och hälsa på mig och mina barn och mormor såklart. Kim är 6 år som Ludwig. En kanon gullig tjej som gillar att dansa.
Jag, Semic, Mustafa och Malin! Längar tills vi är där igen......


Köttbullar i stora lass....

Igår när jag fick hem barnen från Henri fick jag hjälp av mina små hjärtan att rulla köttbullar. Elwira var jätte duktig medans Wilgot bara kladdade. Men efter att ha fått prova var han nöjd och vi andra kunde rulla i lugn och ro. Ludwig stack iväg direkt med Ludde för att leka. Han saknar sina kompisar hos pappa. :(
Idag är det hemma studier som gäller, sista uppgiften på Lindrande vård som jag arbetar med. I em blir det stor
kok igen, kalops står på menyn. Och klockan 18 är det stor avslutning på Ludwigs fotboll som bara han och jag ska åka på. Mormor blir hemma och vaktar dom små. Det blir en hel del vaktande av mormor den här månaden. Jag försöker jobba så mycket som möjligt och det blir mycket kvällar. Tur att vi har värdens bästa mormor/mamma som alltid ställer upp i vått och torrt.
På onsdag ska Sandra och barnen komma över på middag, blir inte så ofta nu för tiden, det måste vi ändra på. Men igår träffades Sandra och jag en stund, promenad och fotografering för Sandra vid Lindsbacke (tror jag det heter), myssigt.

Vild trollet som snart fyller 3 år....
Mitt sällskap i höstvädret......

Lindrande vårdHemsjukvård

Dom närmaste fem veckorna sällskapar jag med dessa böcker och även vårdpedagogik, varvat med jobb på Östers hemtjänst. Sen är det vecka 45 dags för 4 veckors praktik på Mariebergsgården. Efter det är det en vecka kvar i skolan innan det är dags att börja jobba på heltid igen. Känns skönt att börja jobba med kroppen igen och inte sitta still hela dagarna inomhus i vämen. Men man kommer att sakna singa klasskompisar men det gör jag redan eftersom dom flesta redan är ute på praktik och vi andra studerar hemifrån.
Innan jag ska på praktiken måste jag ha byggt upp min kropp. det tänke jag göra genom att gå med stavar. Mitt mål är minst 5 ggr per vecka. Men hittils den här veckan har jag inte kommit iväg. Ska försöka komma iväg en liten sväng på em idag men så bara en promand i solskenet.

Päronkaka med mandelmassa.....


2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl Kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort päron eller 2 små

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en sockerkaksform.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa.

Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.

Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.

Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.


RSS 2.0