Trötta killar & en pigg trollunge!


Boktips!


Ni har väl inte missat böckerna om Kråke och hans systrar Elsa och Lovisa?! krake.se
Jätte bra böcker, Ludwig älskar dom även Tuva luvan!

Väntans tider!

Sitter och väntar på att meandi´s hemsida ska uppdateras med nya kollektionen och jag är ju inte den ända som väntar! Är så nyfiken på fotoalbumet.

Wilgot glada killen!


Kalamaki ska vi åka till!

Visa stora bilder
Stranden som vi ska pressa på!

Blingo!


Röd frotté jacka och byxor ska Elwira också få längre fram och även den fina jeans kjolen!

Blingo

Idag har jag och barnen varit hos Fia med tre och tittat på Blingos nya kollektion. Jätte fina kläder, Så snart är Elwira ägare till ett par regnbågs pantalonger och en hawaiblå t-shirt. Mer har inte plånbokenråd med så här vid kollektionssläpp. I morgon är det dags. Längtar efter att få höra reaktionerna på vårens kollektion.

/Mthess

Semester

4 Juni åker jag, mamma och Wilgot till Kreta i en vecka. Ska bli så himla skönt att åka till värmen. Koppla av och njuta av lugnet. Skönt att slippa hålla reda på dom stora och bara njuta av lyxen att vara en barnsmamma. Så nu är det dags att tag i beach 2009! Ludwig kommer att bli så sur på mig för att han inte får följa med, men det är det värt! Det kommer nog att bli en Sverige semester med hela familjen anntingen till Gotland eller Rättvik.


Bilder från dagen


Shopping

Igår var Wilgot och jag med mormor och shoppade i Nyköping. Henri var också med men han gick själv. Hittade en hel del på rean åt barnen. Tittade inte på vuxen kläder! Köpte bland annat trosor till Elwira. Det blir hennes första så himla söta, barbapapa, fem myror, lila spets och bamse blev det. Svårt att välja finns så många fina. Och än så länge så behöver hon inte så många. Ludwig fick ett par svarta pop jeans och en blixten tröja. Tröjan ville han inte ha så den köpte moster till kusinen. Trode verkligen att han skulle bli jätte glad för den tröjan men den dög inte. Men det gör inget jag är ju inte så förtjust i såna kläder som ni alla vet!!! Wilgot fick en rutig fix kofta och en randig brun tröja från pop. Jätte fin som jag tittat på många gånger. Sen fick Elwira en svart "kina" klänning som hon ska ha på Wilgots dop, rosa mjukisbyxor från pop och så en brun och vit manchester tunika pop, en röd blus/tunika med vit mistel mönster pop.

Idag har jag varit på öppna med alla barnen. Vägde våran guldklimp, 6.5kg stannade vågen på! Han passade på att kissa ner mamman på samma gång, bussunge! Lunch åt vi på ICA med Fia och co. Sen åkte vi hem och sov hela högen tills telefonen ringde.

Vill passa på att gratulera Mattias som klarade uppkörningen till Taxikort, hopppas att skrivningen i morgon går lika bra.

Ny kamera köpte vi också igår så nu ska jag försöka lägga in lite bilder på barnen från dagen! På fredag kanske det blir lite modevisning!!!!!!

Kollektion vt-09

Nu har jag fått hem vårens kollektion. Hänger fint på stången i vardagsrummet. Undra vad som kommer att bli årets storsäljare, flopp, barnens favo och mina favoriter?! Har en favo t-shirt hittills det är Ludwigs favo också. Den tog han direkt ur kartongen. Så himla svårt att bestämma sig för vad man ska beställa när allt är så fint! Ska bli kul och komma ut på träff och visa kläderna. Längtar tills på lördag.

1-års kalas

Idag ska vi till Katrineholm på Tyras kalas. Det är mina barns syssling. Ska bli kul att träffa tre av mina kusiner. Det blir inte så ofta vi ses. Det blir mest på dop och bröllop har jag märkt. Så den 28 mars kommer vi nog att träffa en del på Wilgots dop. Lokal till festen efter dopet är bokad. OMBK´s lokal som vi brukar hyra.  Nu ska det fixas inbjudningar och beställas Thai mat. Vi brukar beställa catering av thaimat för ett jätte bra pris. Hoppas på samma pris den här gången.

I morgon ska jag åka till Örebro på Kick-off. Ska bli kul att se vårenskollektion. Vi är tre tjejer som ska åka tillsammans med två bebisar. Finns det hjärterum så finns det stjärte rum. Hoppas att vi får bra väglag ochinte snöstorm. JAg åker hemifrån straxt efter 7 i morgon bitti och vet inte när jag kommer hem. På måndag hoppas jag att jag får hämta min kollektion och på fredag har vi säljstart! Hoppas på en bra säsong. Vill ni boka träff får ni höra av er till mig!!!

Våran kamera är borta....suck! Blir nog tvungna att köpa en ny! SUCK

Kalops

Håller på och lagar kalops på 1.8kg grytbitar. Ludwig är glad för han Älskar kalops! Tills nu så har det gått bra med barnen. De stora leker vid köksboret lotto, memory och ritar. Men nu verkar Wilgot vakna, hoppas att han är nöjd med att sitta i babysittern en stund, återkommer med kalops rapport!


Dagmamman

I morgon ska dom stora till dagmamman. Blir kul för dom att träffa kompisar igen. Var ett tag sen sist eftersom dom varit sjuka i en vecka. Hoppas att dom nu håller sig friska ett bra tag.
På onsdag ska jag in till stan. Efterkontroll på Kvinnohälsan.
Nu är det inte många dagar kvar innan jag får se vår kollektione live, YES!!! meandi.se
God Natt

/Mthess

Partylite

Symmetri 3-i-1 hållare
En sån här beställde jag för dom 1200:- som jag fick och handla för igår! Sen bestälde jag nya dofter grapefrukt och rött äpple och även ljus till ljustaken som jag fick av mamma i födelsedagspresent!

Långtråkigt

Vad tråkigt det är när man inte kan hitta på något eftersom barnen är sjuka/hängiga! Hoppas att febern nu har gett med sig. Elwira har varit på VC idag och allt var bra, crp 13 alltså en virus infektion. Bara att vänta på tillfrisknad. Just nu sover Ewira och snart Wilgot. Ludwig sitter i soffan och spelar fiskspel (sånt som går på batteri).
Mormor har fortfarnade lunginflammation, men har fått ny penicellin. Idag har hon röntgat lungorna, vet inte vad hon fick för svar. Ska ringa till henne senare, hon sover nog nu!
Henri jobbar em idag och fm i morgon sen ska dom ha personalfest. På lördag ska jag ha kjusparty så då åker Henri iväg med barnen. Wilgot får vara hemma och lukta på alla ljusen.

Igår var jag på promenad med Lotta och Elvis. Sen bjöd hon på smoothie och the. Jätte myssigt! Elvis stod ute och sov tills vi gick hem. Han är duktig och sovera hela fm. Wilgot var vaken och lånade Elvis Fischer price gunga, kul tyckte han.

Feberfria

Idag verkar det som att barnen är feberfria, hoppas att det håller i sig. Elwira har varit dålig sedan i fredags kväll och Ludwig sedan i söndags. Förhoppningsvis kan dom gå till sin dagmamma i morgon eller på fredag.
Ludwig är jätte trött idag, han och Henri ligger i hans säng och läser. Elwira sover sen en timme tillbaka. Wilgot har nog somnat på filten på golvet och jag ska straxt lägga mig och läsa. Mia sanningen om Gömda! Snacka om att Mia och Lisa M har total lurat oss läsare. Återkommer senare med lite bilder tänkte jag.

/Mthess

Ludwig 6-månader


6- & 4-månder


Turkos!

Idag är jag tydligen på turkost humör! När vi klätt på oss upptäckte jag att vi alla hade turkosa kläder. Har märkt att det blir så ibland utan att man tänker på det. Mina favorit färger är brun, röd och turkos. Vilka är era favorit? Ludwig´s är svart och rosa.

Utmaning

Sandra monstermorsans.blogg.se har utmanat mig att svara så det är väl bäst att jag gör det!

J ] Du vet hur man kokar kaffe
[ J ] Du har barn
[ J ] Du använder dig av en kalender
[ N ] Du äger mer än ett kreditkort
J ] Du har kallat utlänningar för svartskallar mer än 5ggr
N ] Du äger mer än två datorer
[ J] Du äger en egen bil eller motorcykel
[ N ] Din plånbok är tom på kontanter just nu
[ N ] Du dricker alkohol minst 1 gång per vecka
[ N] Du skulle aldrig kunna vara utan sex
N ] Du vet hur man byter olja i bilen
J ] Du har någon gång legat på sjukhus längre än 1 vecka
[ N ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ J ] Du har varit på ett tupperwear party
J ] Du är överviktig enligt dig själv
[ N ] Dina vänner uppfattar dig som snål
N ] Du har spottat någon i ansiktet
[ J ] Kommer du ihåg alla du har haft sex med
[ O] De flesta av dina vänner är äldre än du
[ J ] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
N ] Du alltid tvättar dina egna kläder
J ] Du röstar
[ N ] Har du läst Kissies blogg någon gång?
N] Du har glömt din mammas födelsedag minst en gång
N ] Du gillar att gå ut och gå själv
[ N ] Du gillar ordet FITTA
[ J ] Du har tittat på pratshower
[ N] Du dricker kaffe minst en gång om dagen
[ J ] Du vet hur man diskar
[ N ] Du älskar Blondinbellas blogg
J ] Du vill göra något förbjudet
N ] Du har haft sex på första dejten.
[ J ] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ J ] När du säger att du ska göra något så gör du det bara ibland
O ] Du är smartare än dina syskon
[ J ] Du kan klippa gräset
[ J ] Du kan simma
O ] Du kan mer än två språk flytande
N ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ J ] Du pluggar när du måste
[ JN] Älskar Pizza
[ N ] Du tränar regelbundet
[ N ] Människorna på Starbucks vet vem du är
N ] Din favoritmat är hämtmat och restaurang
[ N ] Gillar du ordet KUK
[ N ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
J ] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ J ] Du kan laga mat själv
N ] Du tycker att politik är intressant
J ] Du gillar vin
[ J ] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ N ] Du har alltid en penna på dig
[ N ] Du har fått kvarsittning i skolan
J] Är det romantiskt med vin
[ N ] Du har en mobiltelefon som kostar mer än 5000 kr
[ N ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
J ] Du kan skriva snabbt
[ J] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
J ] Du använder internet varje dag
[ N ] Du har skönhetsopererat dig
[ J] Du behöver rensa din garderob
[ N ] Du vill ha en Sodastream i julklapp
[ J ] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den.

Nya strumpor


Wilgot mysser i bodysuit med sin favo filt från Me&I.


Villervalla


Kort!

Provade att lägga ut en bild på Wilgot som pepparkaka. Ska försöka fåtill några flera kort på barnen.

Utkast: ...


Tack Sandra!

Ikväll har Sandra varit här och fixat med min blogg, Visst blev den fin? Som ni ser så gillar jag Hello Kitty eller Hallo Kitty som min man säger för att reta mig. Än så länge finns det inget kort på Wilgot, men det kommer längre fram.

Idag lämnade jag Ludwig och Elwira på Kulan (dagmammornas lokal), Wilgot var hemma med pappa sovandes i våran säng. Sen åkte jag ner till Kvantum för att lämna en tröja. Passade på att gå in och handla på samma gång. När jag skulle betala upptäckte jag att jag inte hade mitt bankkort i plånboken...suck! Så det blev att åka hem utan varor och leta efter kortet som min kära dotter plockat ur och lagt på köksbänken. Då bestämde jag mig för att Wilgot och jag skulle gå på öppna fsk. Så vi åkte ner och betalade för varorna och gick sen på öppna fsk. Där gjorde W fot- och handavtryck. Blev jätte fina! Sen blev det lunch på ICA. Klockan 14 hämtade jag barnen och gick till pulkabacken med dom och Mattias, Tuva och Leo. Ungarna åkte för fullt och hade jätte kul. Wilgot låg i vagnen och sov. Efter ca.1h började Elwira frysa om händerna och blev hysterisk, så det var bara att åka hem.
Väl hemma provade barnen sina nya kläder från Villervalla, kanon fina blev dom. Ludwig ville inte prova sin t-shit först men när han ville ha en glass efter maten så passade jag på -Om du tar på dig tröjan så får du en glass. Och det gick han med på. Han undrade också var kartongen med kläder var? Han trodde att min PK från Me&I hade kommit. Barnen var ju med och packade upp kläderna i höstas. Och nu längtar vi tills det är dags igen.....

Pulkabacken

Nyss inkommna från pulkabacken, skönt att det blivit mer utevänlig temp. Ungarna älskar att åka, synd bara att Ludwig inte har något tålamod alls. Blir sur och gnällig för ingenting. Elwira knattar glatt upp för backen i sin egen takt och brorsan försöker köra över henne. Hon bara skrattar.....det blir synd om brorsan nästa år då kör hon på honomi full fart.
I efm ska vi till Linnea och Ottilia och leka, får se om det blir utomhus eller inne.

Igår var vi till öppna fsk, lagom mycket barn. Det gick smidigt fast jag var själv med alla tre. Wilgort väger nu 5800g, Elwira 10.7kg och Ludwig 17.6kg. Längd blev bara på Wilgot 57cm. Måste försöka mätta Ludwig här hemma, är så nyfiken på hur lång han blivit. Kanske åker vi ner till öppna på fredag igen. I morgon och på torsdag ska barnen till dagmamman, Kulan ska dom vara på. Kommer nog bli tvungen att sätta väckarklocka, idag sov vi till 8-tiden, Elwira ända till 9. Skönt passar på att njuta när man kan. Nen, nu ska vi värma lite mat från igår kycklingwook och ris. I eftermiddag ska vi nog äta lax i ugn med potatis och sås. Mums....

Ungarnas ME&I garderob från ht-08

Ludwig
Svarta canvasbrallor 98/104
Fotbolls svettisar kobolt 98/104
Svarta plyschbrallor 98/104
Kaki canvasbrallor 110/116

Monstertruck röd 98/104
Fotbollströja röd 98/104
Noshörningar isblå 98/104
Moln turkos 98/104
Plyschjacka brun 98/104
Plyschjacka svart 110/116

Elwira
Svarta plyschbrallor 74/80
Plyschoverall turkos 74/80
Pantalonger bruna & turkosa 74/80
Plysch tajts röda 74/80

Geisha tunika 74/80
Noshörning 74/80
Fotbollströja röd 74/80
Svampar turkos 74/80
Molnklänning brun 74/80
Pärontröja 98/104

Wilgot

Noshörning body 62/68
Basbody brun 62/68
Molnbody brun 62/68
Plyschoverall beige 62/68
Basbody röd 74/80
Gitarrbody kobolt 74/80
Bruna plyschbrallor med fickor 62/68

Tror att jag fått med allt, men är inte säker. Det blir en del när man är säljare......Själv har jag

Geisha tunikan
Gråa plyschbyxor
Gråa plysch jackan
Hjärtan t-shirt

Henri

Fotbollar


En har vi ju en del kläder från tidigare kollektioner också. Prickäppel är mitt favo tryck.

Snö och kallt!

Äntligen har snön och kylan kommit. Vi har varit ute och åkt pulka en stund på fm så nu tar vi det lugnt. I efm ska vi hem till fam Samuelsson på kalas. Paketen slog jag och barnen in i går., 3st blev det. Spännande med papper tycker Elwira som helst vill öppna Tuvans paket. Hoppas att Tuva inte tröttnat på alla paket som hon fått redan!

Igår var vi och hälsade på min farbror och faster i Vadsbro. Myssigt med lite släkt middag. Ludwig hittade en ny idol i Linus (en äldre kille som var hos Arne & Sollan och hälsade på). Ludwig följde till och med hem till Linus farmor. Där träffade han hundarna Lisa och Mini. Elwira var lite reserverad i början men sen vissade hon sitt rätta jag - Bus Berta och även argsinta Viola kom fram en stund. På vägen hem sov alla barnen gott även pappan en liten stund.

Ludwig har blivit stora killen, två ggr den här veckan har han varit själv och lekt hemma hos Ludde. Han åt till och med middag där en dag, gissa om han var stolt. Våran stora kille! Snart flyttar han väl hemifrån.

I morgon blir Wilgot 2 månader. Ska bli kul och se hur stor och lång våran lilla kille är. I morgon blir det besök på öppna fsk och BVC. Ska försöka mätta och väga alla tre gulfklimparna i morgon. Återkommer med resultat.

Ljusparty!

Den 17:onde ska jag ha ljusparty. Är så nyfiken på dom nya dofterna. Har vårens katalog hemma redan, Maggan var förbi med den häromdagen, yes! Tur att jag redan har 700:- rabatt från förra gången. Just nu brinner ett Dessert 3-veksljus i doften Mullbär vaniljtvist på vardagsrums bordet. Tidigar provade jag annanas/granatäpple som jag fick av Sandra (monstermorsans.blogg.se). Har lagt bud på votivljus grönt äpple på tradera, hoppas på att dom är lime färgade, men det ser ut som det.
Vet att jag ska beställa fyrkantsljus till min nya ljustake som jag fick när jag fyllde. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska välja finns massor som jag vill ha.
Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Wilgot ropar på mamma sin.

Idag?

Vad har vi gjort idag då?!  Barnen har lekt för fullt hela dagen och jag har plockat och tvättat en del. En liten promenad i solskenet han vi också med, skönt med minus grader. Hoppas att det kommer lite snö snart. Henri har jobbat men nu är han ledig tils på måndag efm. Vet inte vad vi sk göra i morgon men på söndag efm ska vi till Tuva på fiskbullskalas!
På måndag blir Wilgot 2 mån och då ska vi till BVC och väga och mätta. Ska bli kul och se hur stor han har blivit. Har börjat att använda en del kläder i storlek 62 nu. Bla. har han nu provat monsteroverallen, brun basbody, noshörningsbodyn och dom är så fina. Det går  Hoppas att vårens kollektion innehåller fina bebis kläder. Den 24 är det dags för vårens kick off, längtar! 31 har jag min första träff och sen rullar det på 11 bokade träffar i feb.

Ladda in kort!

Självklart så tog batteriet i kameran slut när jag hade tänkt ladda in förra året och årets sista bilder. Så nu är det bara att vänta en stund tills det är färdig laddat. Jag får prova att lägga ut gamla bilder.

Tårta

Sittert och njuter av den sista biten av min födelsedags tårta - Blåbärstårta från Birgers. Den är så god! Till den dricker jag blåbärs the-rött.

Gott Nytt År

Vi började det nya året med att åka ut till Femöre och grilla korv tillsammans med Sara och Otto med barn. Strålande sol och 4.5 minus. Alla mysste i solskenet och barnen sprang omkring. Sem har barnen och jag varit hemma och tagit det lugt, förutom Ludwig som gick till Ludde och lekte.  Henri åkte till jobbet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0