- 200 g mörk choklad
- 200 g margarin eller smör
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl. 180 g
CHOKLADGLASYR
- 25 g margarin eller smör
- 1 dl vispgrädde
- 20 plattor after eight
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
- Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
- Bred glasyren jämnt över kakan.
- Servera den med skivade apelsiner.
Funderar på om jag ska baka en sån här, vi får se!