Mirkas recept Saffranskaka med vitchoklad på









200 g    smör 
2 frp     saffran
2 st       ägg
3 dl       strösocker
2 tsk     bakpulver
1,5 dl    mjölk
4 dl       vetemjöl

100 g vitchoklad


Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.

Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.

Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Smällt vitchoklad och bre över kakan och låt svalna igen. Strö gärna över lite strössel:-)


Blir nog en sån här kaka bakad här hemma i morgon, vi får fin främmande!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0