Päronkaka med mandelmassa.....

2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl Kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort päron eller 2 små
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa.
Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa.
Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.
Kommentarer
Trackback