Medaljong klänning





me and i, rabidoo,  lingon och blåbär paket

Nu har tradera kläderna kommit. Är nöjd, speciellt med medaljonklänningen  i 86/92 och sköldisblusen i 98/104. T-shirten i grått var jätte fin, det var en överaskning. 260:- för allt med porto. Vad en ny klänning kostar!

Trött tjej!

Efter maten idag försvann Elwira in i sitt rum. Henri frågar mig - Var är Elwira? Jag svarar - Hon är nog i sitt rum och sover! Henri i går ditt för att se vad hon gör. Gissa vad ungen gör?? Jo, hon står vid sängen och lutar sitt huvud mot kudden och SOVER. Så trött var hon idag. Bir kul och se hur länge hon sover eller hur många timmar hon tänker vara vaken i natt.
Ludwig har tagit sig ett långt bad tillsammans med sina dinosar. Innan passade vi på att spela Barbapapa spelet tillsammans utan Elwira. Går lite lättare när inte hon är med och tar alla brickor.

Elwira 1 år


Ludwig 1 år


Ludwig 3 år


Ludwig 2 år


Tiden går fort...


Snart fyller Elwira 2 år här är hon lite mer än en månad.

Picknic och grillning

Igår var vi ute hela em. Först blev det picknic vid Danvikshamnen. Muffins och saft som Ludwig och jag hade bakat på fm. Då var Elwira och pappa med Leo och Mattias i stan. Direkt vi kom hem från picknicen packade vi om och gick hem till Malin och Linus och invigde deras nya altan. Jätte myssigt och gott!

Idag ska jag iväg på en träff i Jönåker, jätte trevlig värdinna. Hoppas att gästerna är köpglada!

Snart är vi här, längtar!

Visa stora bilder

Trädgårdsarbete

På em idag har vi påtat för fullt i trädgården. Henri har fixat me dammen och byggt ett vattenfall, jätte fint blev det. Och han är supernöjd med sig själv. Får se om det blir så att vi åker och köper färg i morgon och målar altanen. Jag har planterat om ampeltomaterna som jag fått av våran granne Ingemar. Blir kul och se om det blir några tomater i sommar/höst. Sen har vi rensat i rabatterna och grävt upp en del. Ska så lite ätbart istället, men jag vet inte vad än. Kanske morötter och ärtor, någon som har något annat förslag. Inte rädisor, för det gillar inte barnen. Sallad kanske man ska sätta.
Förra sommaren planterade vi en kiwi, ska bli kul och se vad som händer med den.

Ommöblering i Ludwigs/Wilgots rum!



Vi möblerade om i Ludwigs rum i förrgår. Så nu ser det ut så här. Ni får ursäkta röran, ungarna mysser på täcken på golvet. Elwira har lärt sig att klättra ner från Ludwigs säng. Hon är jätte duktig och försiktig. Snart ska Wilgot flytta in i Ludwigs rum. Hans säng ska stå där vita bordet står nu. Ludwig längtar..... Skulle behöva åka till IKEA och köpa mera förrvaringslådor. Leksakerna tar plats. Hoppas att barnen inte får så mycket leksaker i födelsedagspresenter......dom har önskat sig pengar till årskort på Kolmården av släkten.

Wilgot är sjuk sen i tisdags. Det är anntagligen magsjuka eller tänder. Och nu har Elwira också åkt på feber. Hon har varit vaken massor i natt. Någon som har ett bra tips på hur vi ska få henne att sova på nätterna, hon har en vanna att vara vaken när vi andra vill sova. Nej, nu ska jag hänga lite tvätt. Tvättmaskinen går varm med en lite som kräks.

Gårdagen i bilder..



Bussiga ungar i hängmattan!

TACK!

Tack för hjälpen Sandra! Du är så duktig på att fixa min blogg. Nu måste jag bli bättre på att blogga oftare. Du måste lära mig det nya bild programmet som du använder någon em/kväll. Kram på dig bästis!

Promenad

Kom precis hem från en härlig promenad på Jogersö med Anna. Lite kallt om benen men härligt med frisk luft.

Tidigar idag ringde mamma hon hade fått papper på Ludwigs, min moster  och hennes resa i september. Ludwigs resa kommer att kosta 1:-. När hon bokade skulle den gå på 581:-. Hon trodde att det hade blivit något fel på bokningen. Men tydligen så har dom i systemetet att barn ibland kostar 1:-. Inget som man vet innan man bokar. Gissa om hon var glad!

Snart ska Sandra och jag till Trosa SPA, jag längtar efter min behandling - Samezen. Kurbad, massage med varma stenar och björkolja. Och så får man lyssnapå jojk. Jätte myssigt. Har gjort denna behandling förut på finlandsbåten. Där var det ubbyggt som en kåta med smålampor på vägarna som såg ut som små eldar. Där hade dom ett kur bad av trä. Kanon myssigt.


Stolt storebror!


Visst har vi en fin hoppgunga. Kusin Mikaleas gamla och hon fyllde tretton förra veckan. Men det är bra stuts i den.

Trollungen våran!


Då var det fixat!

Nu har vi varit och fixat passet till Wilgot, så nästa måndag kan vi hämta ut det. Skönt att ha det fixat. Det är ju inte så himla långt kvar innan vi ska åka. Förrästen ska Ludwig åka en vecka med mormor till Kreta i September. Han längtar massor och proppsar på att han ska åka före mig.....

Vi var också och tittade på flygplanen som landade och startade på Skavsta idag. En utflykt som varmt rekommenderas. Spännande både för barn och vuxna.

Henri kissade precis Ludwig och jag hör att Henri säger till Ludwig att han älskar honom. Ludwig svara Älskar dig med mycket sömnig röst. Det gör han nästan alltid, fattar inte att han orkar. Han är för go. 102cm lång och lite över 18kg. Mätte honom på polisstationen idag. Elwira är straxt över 80cm och väger 11kg.
Wilgot var på 5-månaders koll förra veckan 8056g och 65cm.

Pass

Det var ett tag sen sist.....

I morgon tänkte jag att vi skulle fixa pass till Wilgot. Det är inte så länge kvar innan det bär iväg till Kreta med Wilgot och mormor. Gick in på polisens hemsida för att se vilka tider som gäller, då såg jag att man kan fixa pass på Skavsta. Så det blir nog en tur ut ditt. Så får barnen titta på flygplanen sammtidigt. Bra att kunna förena nytta med nöje.

Idag har Fia och jag varit iväg på en dubbelvissning, jätte trevligt! Elwira och Wilgot var hemma hos Fias sambo med ungar och det gick kanon bra. Tack för hjälpen Andreas! Innan träffen var jag inne på Loppisen på Rosvalla och köpte några tröjor, ett spel och pussel. Passade på att boka bord till 27 september. Då ska här säljas av allt som ligger på hög.

Igår var jag och min mor på 80-års fest. Min kusin Andreas fyllde 30 och hans mor 50. Jätte trevligt med Italiensk buffé, vin och underhållning av Ida och Frida. Helt tokiga är dom buskisduon. Frida strippade bla. för Andreas. Bilder kommer, måste ladda batteriet i kameran först.

Gårdagen


Igår var vi vid Peterslunds skolan och lekte med Fam Samuelssons. Tog bilderna från monstermorsansblogg.se. Sandra tar alltid fina kort när vi träffas.

Tradera

me and i, rabidoo,  lingon och blåbär paket

Det här paketet vann jag nyss på tradera för 210:-. Äntligen kommer Elwiras garderob att innehålla en medaljongklänning i 86/92 och en sköldpaddstunika i 98/104 . Ska rensa bland ungarnas kläder och försöka sälja ev en del på tradera. Det finns för mycket kläder i Elwiras garderob och så ska jag sälja av det som Wilgot redan vuxit ur, finns nog en del att sälja av Luwdigs gamla kläder också. Vänar på kläderna som jag beställt ur Me & I´s sommarkollektion. Men det blev bara underdelar. Sparar en del överdelar från pk.

Nej, nu ska jag röja lite i köket innan Sandra kommer. Vi ska ha lite tjej myss!

Wilgots presenter!


Dopet

I lördags döpte vi våran Wilgot Pepes Johannes, det gick jätte bra. Han sköte sig i kyrkan och på festen. Johannes och Josefine sjöng fint, Sandra läste och Gabriel hällde upp vatten och tände dopljuset. Elwira och Ludwig var med där framme. Stod stilla och bars av oss, inget spring eller buss. Jätte duktiga!
På väg från kyrkan till lokaeln somnade Elwira. Hon hade varit vaken 4 på natten och inte sovit middag. Hon sov under fikat sen var hon med hela kvällen. Sandra (gudmor) hade fixat jätte fina tårtor. Se monstermorsans.blogg.se, där finns det fina bilder från dopet/festen. Våra kort blev inte bra. Wilgot fick massor av fina presenter bla. småfolk bodysuit med apor på, lyckopeng i guld, pengar, 5 sparbössor, gossedjur och kläder.
Vid 6-tiden kom thaibuffen, mums mums. Till det drack vi gott. Senare på kvällen var vi ett gäng som åkte hem till oss och forsatte festen. Det var gott med rött och vitt  vin, cider, shot och bubbelvin. Vid halv fyra tidn gick vi och la oss....Jätte roligt och ingen baksmälla här inte!

På söndag em hade jag min första träff med vårenskläder hemma hos Sandra som bjöd på smörgåstårta och Wilgots doptårta som blev över. Det var jätte trevligt och jag sålde bra. Nu hoppas jag på lika bra försäljning i april som jag hade i februari! Ni har väl inte missat den fina värdinnegåvan som man får om man har två träffar i höst?! Plyschkuddsfodral!!!

Fjärrvärme

Nu håller dom på att gräva för fullt utanför hos oss.Nästa vecka kommer vi nog att få nya element inne. Skönt när det är fixat. Då kan vi börja bytta fönsterbräder och spakla igen alla gamla håll.  Igår grävde dom upp våran gran och en buske på framsidan. Så nu är det bara att fixa i den rabbaten också. Ska bli kul att göra i ordning lite vårfint. Har köpt lite fina blommor på torget i Nyköping idag. Ludwig och jag var inne på em och byte en mössa på POP. På fm var jag och Ludwig på öppna fsk och Henri var hemma med sjuklingarna. Nu jobbar han.
Till middag idag åt Ludwig och jag fläskottleter, potatis och sås det var så gott! I morgonhar Ludwig beställt våfflor igen, blir nog en god soppa till. Skulle vilja göra fisksoppa, det har jag aldrig gjort!
I kväll är det Greys och Roomservice, YES!

Hög feber!

Elwira har nästan 40 graders feber, stakars tjej! Hon bara gnäller när hon är vaken. Wilgot har lite feber och Ludwig igen tack och lov. Två sjuka barn räcker. Hoppas att dom snart blir friska.

RSS 2.0