Dop

I morgon är det dags för dopet. Wilgot Peps Johannes ska han hetta våran andra son. Johannes är släknamn från Henris sida. Ludwig heter Ludig Olle Johannes och Elwira heter Elwira Viola Maria. Maria är släktnamn från min sida. Deras mellan namn har dom fått av olika annledningar -
Olle min morfars smeknamn.
Viola en av Henris favo pensionärere som gick bort innan hon föddes.
Peps Henris pappa gillade Peps P och brukade sjunga Oboy vilket vackert väder. Den låten spelades på farfars begravning.
Längtar tills i morgon. Ska bli så kul att träffa alla. Känner mig så lugn. Sandra och jag har varit i lokalen och fixat dukningen bla. Så himla fina tårtor har hon gjort till sin gudson. Tack för hjälpen Sandra!

Ikväll kom Kim (Ludwigs gudfar) och Markku (Henris lillebror) och Tjej till Oxelösund. Vi åt grillat tillsammans i ovädret. Kim sover hos oss i natt. Ludwig är så glad han gillar pappas kompisar. Tyvärr kan inte Ludwigs gudmor med familj komma i morgon. Annemo är gravid och måste ta det lugnt, vi vill inte att nr.2 ska föddas än. Men Elwiras gudföräldrar kommer i morgon och dom ska sjunga och spela som vanligt i kyrkan. Bla. Handens fem fingrar. Och så ska vi alla sjunga Du vet väl om att du är värdefull.....

Nej, nu ska jag gå och tvätta bort en ansiktsmask................vet inte hur många år sen jag sist la en! I morgon ska min kära granne Anna A (Mary Kay) hjälpa mig med sminkning. Så snygg kommer jag att bli i morgon. Lovar att lägga ut kort på söndag......

Kram Mthess

Sova

Sen ungefär en vecka tillbaka sover Wilgot hela nätterna utan att äta. Jag ammar honom på morgon kvisten och han får ersättning under dagen och kvällen. Banangröt är gott men inte fruktpuré. Kladdig blir man när man äter, hela ansiktet och händerna.
Favoriten just nu är att ligga uner badygymet och träna. Mina lår behöver tränas, knossig som han är. Jätte myssigt tycker mamma. Vi får se om vi behöver använda säkerhetsnålar i dopklänningen på lördag!

Ludwig vill att vi ska ta bort stödhjulen på hans cykel och ta fram trehjulingen till Elwria. Vet inte om hon kommer att nå ner till marken, hoppas det. Ska bli intresseant och se hur det ska gå för Ludwig att lära sig att cykla han som inte har så mycket tålamod. Men han får väl hålla på och pulla själv. Det gjorde jag när jag lärde mig.

Sommarkollektion Me&I

I morgon börjar vi att sälja sommarkollektionen. Ska bli kul och se vilka som blir era favoriter. Vi tippade topp 3 på helgens möte. Har precis tittar på kläderna i fotoalbumet missa inte det! Så himla fina kort. Barnen på korten har varit med sen starten 2004. Och vi har haft samma fotograf hela tiden.

Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen så tills kvällsmat blir det våfflor

Våfflor

och soppa, mums! Ska prova att göra egen smet, tips från monstermorsans.blogg.se.

Sjukstuga!

Här hemma har vi sjukstuga. I morse när jag skulle gå med barnen till Kulan började Elwira hosta tills hon kräktes. Hela frukosten hamnade på hall mattan - mannagrynsgröt! Men sen har honi nte hostat något mer dock har hon lite feber. Nu håller vi alla tummar och tår för att hela familjen är friska på lördag.
Ludwig har varit hos Elias och lekt, först var vi ute en stund i solskenet, killarna cyklade. Härligt när solen lysser.

Busungar!


Så här glada vara storasyskonen när mamma och Wilgot kom hem igår.

Tack Elsa & Lovis


Wilgot i sin nya bodysuite från Katvig.

Sommarkollektionen

På torsdag den 26/3 släpps Me & I´s sommarkollektion, gissa om det är fina kläder?!  Sandra ska ha träff den 29/3kl.16, hon bjuder på smörgåstårta! Hoppas att ni är många som kommer, alla är välkommna. Ni kommer inte att bli besvikna. Jag har varit och hämtat PK idag. Ska snart ta fram galgar och hänga upp kläderna.



Gamla favoriter meandi zoo och godisråttor!

Wilgot kryp tränar!



Så här glad var var Wilgot idag när han fick ligga ifred på golvet hemma hos Sandra och Mattias. Idag har det varit fullt schema.
9.00 Lämna barnen på Kulan, trode jag men dom skulle vara hos Yvonne. Så det var bara att gå tillbaka till bilen och åka ditt!
9.30 Prästen på besök inför dopet. Skriva ut ordersedlar till Fia eftersom hennes skrivare krånglade. Efter det in till stan bytta ett par byxor på POP
11.30 Kvinnohälsan - Insättning av spiral. Det gick jätte bra. Kändes nästan inte. Nu är jag öm i magen men äter Ipren.
12.00 Köpa lunch i Thaivagnen på Willys. Hem för att äta den.
14.00 Hämta barnen. Lämna Henri och barnen hos Samuelssons. Wilgot och jag hämtade Jeremy på Läget skjutsade hem honom och sen tillbaka till Samuelssons. Där lekte dom små och dom stora fick följa med papporna och bada.
Vi åt god middag kyckling och Hasselbackspotatis, mums! Och nu sitter jag här. Har läst nyaste Kråke boken för Ludwig. Henri, Mattias och Björn är ute på promenad i mörkret..... Funderar på att borsta tänderna och krypa ner under täcket........

Lite bilder från senaste tiden



Ullared

På måndag är vi fyra tjejer som ska åka till Ullared. Jag har inte varit där den jag var 14 år. Ska bli kul och ser vad det är. Ska köpa lite presenter till barnen har jag tänkt. Något bokstavsspel till Ludwig tänkte jag. Intresset för bokstäver har börjat. Elwira ska få en käpphäst. Till mig själv vill jag köpe en kofta och flecce jacka. Vi får se vad jag kommer hem med.

Promenad

Tog en promenad till dagmamman när jag hämtade barnen. Vannis  och Tuva möte oss där och sen gick vi hemåt oss. Myssigt att gå i lugn och ro och prata skit medans barnen lekte. Får inte gå för många dagar utan att jag får träffa Vannis, för då saknar jag henne. Precis som hon skriver i sin blogg. monstermorsans.blogg.se Ludwig höll på att bli överkörd ett par ggr. Mycket trafik på cykelbanan efter 14.30.

Wilgot vill inte sova, så nu ligger han på golvet och leker med babygymet. Kul! Stora killen har nu börjat med smakportioner av gröt. Elwira och Ludwig tycker att det är kul när han äter och vill gärna smaka. Banangröt och katrinplommon.

Vannis - Grattis till lyckade auktioner på tradera! Får bli nya fynd på Ullared!


Promenad


 

Idag har vi redan varit ute på promenad hela familjen. Vi bestämmde oss får att gå till Kulan och lämna Elwira och Ludwig. Skönt med frisk luft. Både jag och Henri är lite slitna. Att inte få sova bra på nätterna börjar att kännas. Jag somnar på soffan varenda kväll nu för tiden. Förhoppningsvis börjar Elwira och Wilgot sova bättre på nätterna SNART!

Går dagen på badhuset var en hit. Föst var Elwira jätte gnällig men efter lite lunch var hon som en säl i stora bassängen. Hon lekte för fullt med en frigolit groda som hon flött på. Inte ett dugg rädd. Som ni ser på kortet var hon helt slut när vi kom hem.

Badhuset!

Sitter här vid datorn och väntar på att mormor ska komma. Jag, mormor och barnen ska åka och bada idag. Nu kommer hon, ungarna vrålar i köket. Dom stod i köksfönstret och väntade. Återkommer med rapport från badhuset senare idag.

Fika

Det var ett tag sen sist, har tagit det lugnt med surfandet ett par dager. Elwira blev inte magsjuk hon bajsade bara två gånger! Skönt, däremot blev både jag och Henri dåliga en sväng i lördags men det var bara bakvägen, skönt!

Nyss hemkommna från Malin och Linus. Vi gick ditt efter att vi ätit kvällsmat. Malin bjöd på "hembakta bullar alla Findus". Mums mums! Barnen lekte för fullt inget tjafs alls. Skönt att veta att man kan gå iväg en sväng på kvällen. När vi skulle gå hem packade vi ner alla barnen i vagnarna. Elwira somnade direkt, hon sov ingen middag idag. Ludwig är för stor för att åka vagn men ibland är det smidigt. Han cyklade ditt.

Snart börjar Familjen Annorlunda och sen senare väntar vi på RAW på 5:an.

Magsjuka!

Elwira hade bajsat igen, skulle tro att det är magsjuka! Det var en tjej hos dagmamman som fick gå hem igår. Hoppas att det bara blir bakvägen.....Men nu sover hon. Nu ska Ludwig och jag titta på film. Blir ingen dagmamma i morgon så vi passar på att myssa en stund bara han och jag. Var länge sen sist. Han har kommit in i en rolig trots period, han hånskrattar. Jag blir så ARG och han bara skrattar.....
Nu har han valt film - Mummin ska vi se, tror inte att han velat se den på över 2 år!

Elwira ska sova!

Men nu kommer hon körandes med sin barnvagn. Allt gick så bra. Hon var jätte trött, åt sin välling och höll på att somna sen BAJSADE hon såklart! Så nu får jag lov att sätta mig därinne och hoppas att hon somnar snabbt och sover hela natten.......man kan ju alltid hoppas! Ludwig tittar på Boli, skulle behöva läsa för honopm och skicka honom i säng men det får vänta en stund. Önska mig lycka till!

Morotskaka

Här kommer ett recept på morotskaka på Sandras begäran!

Morotskaka 175 grader ca. 35-40 min
2 ägg
2 dl socker
100 g margarin (smält)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl morot (riven ca. 2st)

1) Vispa ägg och socker
2) Smält margarinet
3) Blanda  i alla torra ingridienser och morötterna
4) Häll allt i en bröad form

Frosting
1,5-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite citron- el, limesaft
1 pkt philadelphiaost

Blanda allt och vispa med elvisp. Bred på kakan när den svalnat. Mums! Om man vill kan man garnera med riven morot.

RSS 2.0