Mintchokladtårta
Ugn 175 grader 20 min
200g smör
100g mörk choklad 70%
100g after eight choklad
4st ägg
2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2.5dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyr
0,5dl grädde
50g smör
100g after eight choklad
3-4 droppar pepparmintsolja
Garnering (brukar jag hoppa över)
18 st plattor after eight
Mynta
1) Smält smör och after eight i en kastrull.
2) Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
3) Sikta ner de torra ingredienserna
4) Klä botten på en form med bakplåtspapper.
5) Häll smeten i formen.
6) Grädda i ugnen i nedredelen av ugnen tills den nästan har stannat i mitten
7) Smält ingredienserna till glasyren, smaksätt med pepparmintsoljan.
8) Låt stelna i 2-3h i kylen.
Servera med vispad grädde
Kommentarer
Postat av: Sandra
bästa kladdkakan ever!
Trackback