Mintchokladtårta

Mintchokladtårta

Ugn 175 grader 20 min
200g smör
100g mörk choklad 70%
100g after eight choklad
4st ägg
2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2.5dl vetemjöl 
2msk kakao
1tsk bakpulver
1 krm salt

Glasyr
0,5dl grädde
50g smör
100g after eight choklad
3-4 droppar pepparmintsolja

Garnering (brukar jag hoppa över)
18 st plattor after eight
Mynta

1) Smält smör och after eight i en kastrull.
2) Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
3) Sikta ner de torra ingredienserna
4) Klä botten på en form med bakplåtspapper.
5) Häll smeten i formen.
6) Grädda i ugnen i nedredelen av ugnen tills den nästan har stannat i mitten
7) Smält ingredienserna till glasyren, smaksätt med pepparmintsoljan.
8) Låt stelna i 2-3h i kylen.

Servera med vispad grädde


Kommentarer
Postat av: Sandra

bästa kladdkakan ever!

2010-08-04 @ 19:44:30
URL: http://monstermorsans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0