Anna morotsbröd
Morotsbröd i långpanna
Ingredienser
Tillagning
24 bitar Ugnstemperatur 225 grader
Tid ca 30 min + tid för jäsning
Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
50 g 0,5 dl olja
2 stora morötter
1 tsk salt
2 msk sirap
4 dl vete mjöl
9-10 dl fullkornsmjöl av Dinkel
Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader(fingervarmt)
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, olja,morötter,salt,sirap och nästan allt mjöl.
Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakning.
Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jag körde 5 minuter i assistenten.
Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
Platta ut den i en långpanna, med bakplåtspapper.skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar.
Nagga degen.Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av 15-20 minuter.
Ät och njut;)
Kommentarer
Trackback